Zelf een epoxy gietvloer plaatsen

Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor een gietvloer. De gietvloer is perfect voor in een woning en kent ook diverse voordelen. Je kunt alle kanten op gaan met een gietvloer, zo zijn er 100 verschillende kleuren en tinten. Daarnaast is een epoxyvloer slijtvast en heeft het een levensduur van ongeveer 25 jaar. Dit maakt de epoxyvloer duurzaam en kun je hem praktisch in iedere ruimte gebruiken. De epoxy vloer is namelijk vloeistofafstotend en dit maakt de vloer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Als je de vloer laat plaatsen door een specialist ben je al snel 100 euro per vierkante meter kwijt. Dit komt doordat de arbeidskosten hoog liggen, omdat je meerdere dagen bezig bent met een epoxy gietvloer

Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je er ook voor kiezen om de epoxyvloer zelf te plaatsen in je woning. Op deze manier bespaar je geld en kun je zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. Voor het zelf maken van een epoxy gietvloer heb je wel bepaalde materialen nodig, zoals epoxy lijm en je moet epoxy kopen.

Epoxy kopen

Epoxy kopen lijkt eenvoudig, maar je moet natuurlijk wel de geschikte aanbieder vinden. Er zijn veel verschillende aanbieders en deze moet je ook met elkaar vergelijken. Epoxy is toepasbaar op verschillende manieren en voor diverse toepassingen. Je kunt het gebruiken voor kunst, maar ook voor de afwerking van een vloer. Daarnaast heb je nog eens verschillende soorten epoxy en is het verstandig om te kiezen voor een 2 componenten epoxy. De 2 componenten is uitstekend voor het gieten van dunne toplagen voor het afwerken van vloeren. Heb je een geschikte aanbieder en epoxy gevonden? Bestel deze dan en laat het bij je thuis bezorgen.

Epoxy aanbrengen

Voordat je aan de slag gaat met de epoxy, is het van belang dat je de ondergrond voorbereid op de werkzaamheden. Als je een houten vloer- hebt, is het belangrijk dat je deze eerst repareert en eventueel bewerkt met een primer. De primer moet je ook weer schuren, zodat de primer glad aanvoelt. Pas dan kun je beginnen met het ingieten van de epoxy en moet je dit natuurlijk ook 24 uur laten uitharden. Alleen op deze manier heeft het effect en moet je de epoxy laag niet dikker maken dan 50 cm. Maak je het dikker? Dan is de kans groot dat de epoxy niet goed kan opdrogen.

 

Geef een reactie