Watersnijden en frezen regel je gewoon online

Heb je een speciaal product ontwikkeld en wil je dat dit precies op maat wordt gemaakt? Wil je metalen radertjes maken voor een uurwerk of heb je een sieraad ontworpen van plexiglas? Dan is het wel van belang dat je erg secuur te werk gaat. Dit kun je met een figuurzaagje doen, maar dan is het wel een gepriegel. En het kost op die manier wel heel veel tijd. Je kunt daarom beter kiezen om watersnijden en frezen uit te besteden. Dit regel je gemakkelijk online en je hebt al in een paar dagen het product in huis. Jij kunt er dan mee doen wat je er mee wilt doen en het op die manier gebruiken of aan je klanten verkopen.

Wat is het voordeel van watersnijden?

Watersnijden is een zeer zuinige techniek. Er gaat maar weinig materiaal verloren en het water kan keer op keer opnieuw worden gebruikt. Het is een techniek die zeer secuur is en die zowel kan snijden als kleine gaatjes maken. Een ander voordeel van watersnijden is dat het bruikbaar is voor heel veel verschillende materialen. Je kunt met watersnijden steenachtige materialen als marmer en graniet snijden, maar ook glas als vlakglas en spiegels, diverse metalen als rvs, staal, koper en titanium, hout als in spaanplaat, mdf en diverse planken, textiel als schuim en natuurlijke materialen als rubber en zelfs samengestelde materialen (denk dan aan trespa met dubbelzijdig verlijmd aluminium) kunnen met watersnijden worden gesneden.

Een zo goed als braamloze afwerking

Wanneer je gaat zagen, dan heb je in veruit de meeste gevallen te maken met braampjes. Dat zijn de kleine uitsteeksels die overblijven op jet gezaagde product. De meest voorkomende vorm zijn de braampjes op pvc-waterleidingen. Deze zorgen ervoor dat de leidingen "gieren". Door gebruik te maken van watersnijden, voorkom je dat deze braampjes ontstaan. Je krijgt een spiegelgladde afwerking. Zelfs op de hardere metalen.

Moet het absoluut braamloos zijn?

Dan kun je kiezen voor een methode van waterstraalsnijden die ook wel abrasief snijden wordt genoemd. Met deze methode worden miniscule zanddeeltjes toegevoegd aan het water. Deze deeltjes zorgen voor een schurende werking en zo voor een extra gladde afwerking. Dit werkt wel met de hele harde materialen als de diverse steensoorten en metalen, maar kan bij transparante materialen voor kleine krasjes zorgen. Wil je plexiglas of glas gesneden hebben? Dan wordt de abrasieve methode afgeraden en kun je beter kiezen voor een handmatige afwerking. Al zal deze maar zelden heel hard nodig zijn.

Geef een reactie