Waarom jij een scooter nodig hebt in Amsterdam

Woon je in Amsterdam en ben je veel onderweg? Dan is het niet handig om een auto te hebben. Een goed alternatief is een fiets of een scooter. Een scooter Amsterdam zorgt ervoor dat je gemakkelijk overal heen kan zonder in een file te hoeven staan en zonder hoge parkeerkosten te hoeven betalen. Dit alles zorgt er ook voor dat je gemakkelijk van a naar b kan en niet hoeft uit te zoeken hoeveel parkeerkosten je moet betalen. Daarnaast zien we een sterke ontwikkelingen in Amsterdam waarbij auto’s (voornamelijk ook oude auto’s op dit moment) minder worden toegelaten en dat de stad steeds meer een autovrije stad wordt.

Gemakkelijk navigeren in Amsterdam

Je denkt Amsterdam te kennen totdat je niet meer over de gewone wegen mag. Voordat u Google Maps op de automatische piloot opent, hebben we nog een herinnering voor u. Selecteer bij Google Maps niet de optie "Fietsen", maar de optie "Rijden". Op deze manier word je alleen maar over de weg gestuurd en heb je dus geen kans op een boete.

Veilig door Amsterdam op de scooter

Wanneer je veilig door Amsterdam wilt rijden is het slim om een Riva scooter met windscherm te hebben. Een windscherm zorgt er namelijk voor dat je je kan concerteren op de weg en dat je weinig tot geen last hebt van de wind die gecreëerd wordt door je snelheid. Om de veiligheid van fietsers te waarborgen, moeten scooterrijders sinds april 2019 op de weg rijden. Maar wat als er geen weg is? Denk aan middenwegen, obstakels of andere obstakels? Amsterdam heeft de eerste maanden genoeg verkeersregelaars en misschien willen ze je helpen. Want als er geen weg is, kun je het fietspad gebruiken. Het is even wennen, maar je zult er snel aan wennen!

Verstandig door het verkeer

Amsterdam is natuurlijk de stad waar ontzettend veel fietsers zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd goed oplet, en je doet jezelf er verstandig aan om fiets zoveel mogelijk voor te laten en ruimte te geven. Dit zorgt voor de minste ongelukken en uiteindelijk rijdt dat ook het fijnst voor jezelf. Door ruimte te geven ontstaat er ook vaak ruimte, waardoor jij vrij baan hebt. Daarnaast is het vaak slim om niet midden door de stad te gaan. Juist door wat omwegen te nemen waarbij je minder last hebt van fietsers kom je uiteindelijk sneller op je bestemming. Een winwin situatie!

Geef een antwoord