Slaap beter door rolluiken te gebruiken!

Slaap is essentieel voor het functioneren van een mens. Wanneer je moeite hebt met in slaap te komen en niet fit opstaat, is het belangrijk dat je kijkt naar een oplossing. Er zijn in dat geval diverse stappen die je kunt ondernemen. Zo kun je een ander bed kopen, maar zijn er daarnaast nog vele andere oplossingen. Een veelvoorkomende oorzaak van slecht slapen ligt bij de hoeveelheid licht dat de kamer in komt. Zo kan er een lantaarn voor het huis staan en zorgt dat ervoor dat de kamer de gehele nacht verlicht blijft.

Je kamer donker maken

Om een kamer donkerder te maken zijn er diverse stappen die je kunt ondernemen. De meest efficiënte manier om je kamer donker te krijgen, is door een rolluik te kopen. Rolluiken ken je bij vrijwel elk formaat raam gebruiken. De kosten van een rolluik hangen onder andere af van of je de rolluikken zelf gaat monteren of laat monteren. Wanneer je kiest voor de tweede variant, ben je aanzienlijk meer geld kwijt. Wel weet je dan zeker dat je langdurig profijt kan hebben van de rolluik en je de komende tijd in een donkere kamer slaapt. 

Waar koop je een rolluik?

Er zijn een aantal zaken in Nederland die zich richten op het verkopen en monteren van rolluiken. Om bij het juiste bedrijf te komen, is het slim om via het internet te werk te gaan. Zo kun je snel een lijstje opstellen van de beste bedrijven bij jou in de buurt. Plan bij enkele van hen een gesprek in en besluit vervolgens wie jij de klus wilt geven.

Andere slaaptips

Naast het verduisteren van je kamer zijn er ook nog andere tips die jou kunnen helpen om te slapen als een roosje.

Stop met caffeine drinken in de avond

Een slechte gewoonte die veel mensen hebben is dat zij in de avond caffeine drinken. Door s'avonds caffeine te drinken kom je moeilijker in slaap en kom je minder snel in de diepe slaap terecht. Drink daarom na 13:00 geen caffeine meer.

Kijk geen tv voor het slapen gaan

Een andere tip die wij jou kunnen geven is dat je net voor het slapen gaan geen tv meer moet kijken. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam niet in de slaapmodus komt en er nog teveel dopamine in het lichaam aanwezig is. Maak er daarom een gewoonte van om 's avonds voor het slapengaan een stuk te wandelen en daarna niet meer de tv aan te zetten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de telefoon niet meer gebruikt. 

Geef een reactie