Private leasen, wat is het?

Veel meer mensen hoor je vandaag de dag praten over private lease. Maar wat is het en is het daadwerkelijk beter dan het kopen en vervolgens weer verkopen van een auto? Dat gaan we in deze blog onderzoeken! 

Wat is het?

Met privé-lease least u een voertuig voor een vooraf bepaalde periode van maanden zonder het ooit te bezitten. Het voordeel van dit leasetype is dat, anders dan brandstof, geen extra kosten worden toegevoegd aan de maandelijkse factuur. In de meeste gevallen biedt het leasingbedrijf ook een verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Net als bij elke leasing zijn er opties beschikbaar om het goedkoper te maken, zoals het verhogen van de leasetermijn of het verminderen van de kilometerstand.

Voordelen

De voordelen om een auto te huren in plaats van te kopen, zijn dat u de volledige prijs aan de voorkant niet hoeft te betalen. Bij het aankopen van een auto moet u typisch een aanbetaling, financieringskosten en een sluitingskosten overschaduwen. Afhankelijk van de keuze die u maakt, kunnen deze kosten meer dan 20% van het maandelijkse bedrag krijgen dat u hebt geleend. Met privé-lease hoeft u zich geen zorgen te maken over het betalen van wegenbelasting, verzekering of onderhoud afzonderlijk van de maandelijkse betaling. Weg Belastingen en verzekeringen worden berekend op de waarde van de auto, niet het maandelijkse bedrag dat u hebt geleend. Daarom, als de auto een hoge marktwaarde heeft, kost het u meer om het te verzekeren. Als de auto nieuw is, zal de verzekering echter veel lager zijn. Nogmaals, dit komt omdat u niet toevoegt aan het maandelijkse bedrag dat u betaalt.

Nadelen

Een nadeel van leasing is dat als er iets misgaat met de auto – zoals een lekke band of een motorproblemen – u hebt geen dekking van het leasingbedrijf. Als u echter een autoverzekering via een agent koopt en dezelfde agent wilt gebruiken om uw claim in te dienen, dan heeft u mogelijk wat bescherming. Ook kunt u kiezen hoeveel een verzekering u wilt, zodat u niet onderverzekerd bent. Dat doet u als volgt. Als u een autoverzekering via een agent koopt, controleert u contact met hen op de restwaarde van uw voertuig. Meestal is de restwaarde het verschil tussen de verkoopprijs van uw auto en de huidige waarde van uw auto. Een particuliere huurauto met een hoge restwaarde zal meer waard zijn zodra u het van het perceel rijdt dan een die een lage restwaarde heeft.

Geef een reactie