Nieuwe bril nodig? Zo kies je de beste uit! 

Van beeldschermbrillen tot leesbrillen en van kinderbrillen tot zonnebrillen, brillen zijn er tegenwoordig in zoveel verschillende vormen, soorten en modellen dat het soms best wel eens lastig kan zijn om de bril uit te zoeken die echt bij je past. Vooral omdat je niet tien brillen thuis hebt liggen. Meestal koop je één of twee exemplaren waar je dan weer een tijdje mee kan doen. Eentje voor thuis en voor op je werk bijvoorbeeld. Of voor in de auto. Mag je binnenkort een nieuwe bril uitzoeken en wil je dat dit keer graag goed voorbereid doen? In dit blog geven we je graag wat tips.

De vorm van je gezicht

Ieder mens is uniek en gelukkig ook maar, anders zou de wereld ook zo saai zijn. Toch kunnen we gezichten wel onderverdelen bij bepaalde vormtypes. Zo zijn er mensen die een rond gevormd gezicht hebben of juist vierkant of ovaal. Ook hartvormig, diamantvormig en rechthoekig zijn vormen die een gezicht kan hebben. Aan de hand van de vorm van je gezicht kan je vaak al bepalen welke bril waarschijnlijk wel goed bij je zal staan en welke vorm(en) ook totaal niet. Wanneer je van jezelf een vrij rond gezicht hebt en je draagt een ronde bril, dan zullen deze twee vormen elkaar alleen maar gaan versterken. Rond maakt de andere ronde vorm alleen nog maar ronder. Een bril die juist meer een rechthoekige vorm heeft zal de ronde vorm iets opbreken waardoor het gezicht juist minder rond oogt. Andersom werkt dit precies hetzelfde. Heb je een langwerpig of ovaal gezicht? Dan wil je juist te kleine brillen ontwijken omdat die elkaar ook alleen maar verstrekt. Probeer het maar eens uit

Klassiek of trendy

Net zoals bij kleding doen brillen ook mee aan de laatste trends in de modewereld. Het ene exemplaar is nog bijzonderder dan de ander. Dit kan op zijn tijd best leuk zijn maar vergeet niet dat je de bril wel altijd moet dragen. Vraag je bij jezelf daarom goed af wat je stijl is en wat bij jou past. Er zijn zoveel brillen voor dames en heren dat er vast wel een exemplaar bij zit die geschikt is voor jouw wensen en eisen. Iets dat bij jou past en waardoor je persoonlijkheid alleen nog maar meer wordt benadrukt. Als je dat zou willen natuurlijk.

Meten is weten

Heb je al een tijdje je ogen niet meer laten opmeten? Vergeet dat dit keer dan niet te doen. Het kan best zijn dat je sterkte in de loop der tijd wat verandert is en het zou toch zonde zijn als je een bril aanschaft die eigenlijk helemaal niet geschikt is voor jou ogen. Vraag een gratis test gewoon bij je opticien aan, als ze dit al niet aan je aanbieden.

Geef een antwoord