Je werknemers bedanken doe je zo!

Als je een eigen bedrijf hebt en het einde van het jaar in zicht is, dan is het tijd om je werknemers eens te bedanken voor hun inzet. Het maakt niet uit of je een goed of een slecht jaar achter de rug hebt, want de werknemers hebben zich in beide gevallen voor jou ingezet. Zonder de werknemers was het onmogelijk om opdrachten uit te voeren en daarom worden werknemers ook wel de drijvende kracht achter een onderneming genoemd. Hier moeten ze uiteraard voor bedankt worden, maar hoe kan je dat het beste doen?

 

Loonsverhoging is een optie 

Heb je een uitstekend jaar achter de rug en is de omzet van je bedrijf toegenomen? Dan is het leuk om je werknemers daarvoor te belonen met een loonsverhoging. Dit is niet alleen een cadeau, maar ook weer een investering. Werknemers waarderen een loonsverhoging en zullen daardoor nog beter presteren. Dit leidt dan ook tot betere resultaten, waaronder een stijging van de omzet van je bedrijf. Mocht het om een groot bedrijf gaan, dan kan een loonsverhoging erg prijzig zijn, maar ook dan moet je er rekening mee houden dat de loonsverhoging ook een investering is. 

 

Een gepersonaliseerd cadeau geven aan elke werknemer

Veel bedrijven geven hun werknemers aan het einde van het jaar een gepersonaliseerd cadeau. Dat is begrijpelijk, want het kost niet veel en de werknemers kunnen er goed gebruik van maken. Hierbij kan je denken aan een champagnefles bedrukken met het logo van het bedrijf of het gezicht van de werknemers, maar ook is het geven van een fles wijn met eigen etiket een uitstekende oplossing. Het personaliseren van aan cadeau zoals een fles wijn kun je het beste uitbesteden aan bedruktefles.nl. Dit is de marktleider van Nederland als het om bedrukte flessen drank gaat. 

 

Geef je werknemers meer dagen vrij 

Waar je ook voor kunt kiezen, is je werknemers meer vrije dagen per jaar te geven. Dit is niet alleen fijn voor de werknemers, maar ook voor hun gezin. In veel gevallen wordt dit nog meer gewaardeerd dan een gepersonaliseerd cadeau of loonsverhoging, want je werknemers kunnen meer tijd doorbrengen met hun gezin. Vooral aan het eind van een jaar is dat erg belangrijk. Houd er wel rekening mee dat niet alle werknemers op hetzelfde moment vrij moeten krijgen, want dan zou er geen werk meer uitgevoerd worden en dat is niet de bedoeling.

Geef een reactie