Je lichaam is je tempel

Ons lichaam is ons belangrijkste bezit en daarom is het essentieel om er goed voor te zorgen. Naast het dagelijks bewegen zijn er nog andere manieren om extra aandacht aan je lichaam te besteden. In deze blog vertel ik je over wat voor extra’s je kan doen om je lijf wat meer aandacht en zorg te geven. Lees je mee?

Voed je lijf met de juiste dingen

De juiste vitamines en mineralen binnenkrijgen is noodzakelijk voor je lichaam. Daarnaast is de variatie ook belangrijk. Anders wordt het ook een beetje saai dus kijk hoe je iedere week, of zelfs iedere dag, wat anders tot je kan nemen. Je kan ook supplementen slikken als je wat extra’s nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een ashwagandha supplement. Ook kan je apigenin kopen bij Vitaminesperpost.nl. Check wel wat goed is voor je voordat je begint met slikken.

De oogjes toe

Slaap is belangrijker dan het lijkt. Zeker in onze drukke maatschappij gaan we er snel aan voorbij. Maar met een rustige slaapkamer en een comfortabel bed en matras, kom je al een heel eind. Probeer elke dag op dezelfde tijd naar bed te gaan en sta op dezelfde tijd op, zodat je lichaam een regelmatig ritme krijgt. Op die manier zal je ook beter in slaap komen.

Rust in je hoofd en lijf

Stress heeft een negatief effect op ons lichaam en daarom is het belangrijk om regelmatig te ontspannen. Dit kan op verschillende manieren, zoals yoga, meditatie, mindfulness of gewoon lekker ontspannen met een boek of film. Maak tijd voor jezelf en gun jezelf regelmatig een moment van rust en ontspanning.

Bouw kracht en uithoudingsvermogen op

Voor iedereen is het belangrijk om te bewegen. Maar intensief sporten is goed voor ons lichaam en geest. Het zorgt voor een betere conditie en meer energie. We kunnen even niet meer piekeren en moeten ons focussen terwijl ons lichaam hard werkt. Dat geeft voldoening. Lukt intensief sporten niet? Probeer dan minimaal 30 minuten per dag matig intensief te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of zwemmen. Als je vlak bij je werk woont, kan je dus op deze manier naar je werk toe in plaats van met de auto of de bus.

Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen door middel van een gezonde leefstijl. En af en toe kan je wat extra’s doen door intensief te sporten of je dieet af te wisselen

Geef een reactie