Je eigen webshop beginnen

De E-commerce markt is de afgelopen jaren geëxplodeerd. Natuurlijk zijn online winkelgiganten al jarenlang gigantisch aan het groeien. We weten allemaal hoe Jeff Bezos met Amazon de rijkste man ter wereld is geworden. En in Nederland hebben we natuurlijk Bol.com. Maar naast deze webgiganten is het ook voor kleinere ondernemers mogelijk om een webwinkel te beginnen. Of op een de grotere platforms online producten te verkopen. Maar een webshop beginnen is moeilijker dan sommigen het doen lijken. In dit artikel bespreken we tips voor het beginnen van een eigen webshop.

Niche

Er zijn doorgaans twee manieren waarop je producten online kunt verkopen. De eerste is om te beginnen met een oorspronkelijk idee of product. De kans is groot dat je al weet wat je wilt verkopen en het doel is om in plaats daarvan uit te zoeken (a) waar uw publiek is en (b) hoe je online aan hen kunt verkopen.

De andere is om het proces om te draaien. In dit geval begin je eerst met een winstgevende niche en ga je vervolgens terug om het juiste product te vinden om te verkopen. Hoewel het natuurlijk minder gebruikelijk is, is het nog steeds een goede oefening als je de mogelijke vraag probeert te peilen voordat je veel tijd en geld investeert in een onbewezen product. Als je eerst uitzoekt wat gaat verkopen, kan je dat een hoop geld en tijd besparen.

Zet je winkel op

Het opzetten van een webshop was vroeger moeilijk. Niet meer. Je hebt drie primaire opties bij het opzetten van een online E-Commerce-winkel. Je kunt een hele eigen website bouwen op een platform zoals Squarespace of WordPress. Een andere optie is om sneller een eigen website te bouwen via bijvoorbeeld Magneto of Shopify. Maar de derde optie is om gewoon je producten te verkopen op een van de grotere bestaande platformen, zoals Amazon, Facebook of Bol.com.

Marketing

Als je eenmaal een online winkel met producten hebt dan moet je natuurlijk marketing gaan doen. Online marketing is best ingewikkeld, je kunt natuurlijk zelf gaan adverteren maar het is ook een optie om dit uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan een online marketing bureau zoals evoworks.nl. Deze gespecialiseerde bedrijven zullen je een hoop tijd en geld besparen.

Tevreden klanten

Het is ongelofelijk belangrijk om tevreden klanten te houden. Daarom wil je er altijd voor zorgen dat je je leveringen en ook leveringstijden nakomt. Het is dus belangrijk om geen beloftes te maken die je niet kunt nakomen.

Geef een reactie