Hoe bestrijd je de wolluis en bloedluis?

Een ruime biodiversiteit is over het algemeen goed voor zowel mens als dier. Echter, na verloop van tijd kan het zijn dat bepaalde insecten de overhand nemen. De wolluis en bloedluis zijn voorbeelden van insecten die je liever niet in grote aantallen ziet terugkomen in de tuin. 

 

De wolluis

De wolluis is een beestje met een grootte tussen de 3 en 6mm. Met het blote oog is het lastig om hem te herkennen. Toch zijn er wel andere manieren om hem te herkennen. Zo laat de wolluis een witte afscheiding op je planten. Hoe meer wolluizen er op je planten er zitten, hoe meer je last hebt van de witte afscheiding. Op het moment dat de witte afscheiding begint op te vallen is het belangrijk dat je de wolluis bestrijdt.

 

Hoe bestrijd je de wolluis?

De wolluis kun je in de tuin bestrijden met zijn natuurlijke vijand de roofkever. Bestel een aantal roofkevers en laat deze los in je tuin. Al snel zal je merken dat de wolluis begint uit te sterven. Als de wolluis niet in je tuin maar in je woning voor problemen zorgt, is het slim om hem op een andere manier te bestrijden. In dat geval werkt het beter om de wolluis te bestrijden met azijn. Wel kost deze manier van bestrijden aanzienlijk meer tijd omdat je dit dagelijks moet doen. 

 

De bloedluis

De bloedluis zorgt bij erg veel problemen bij dieren als kippen, parkieten en duiven. Het is een parasiet die op een beestje gaat zitten en zich daar vervolgens voedt met bloed. Het vervelende van de bloedluis is dat je ze overdag bijna niet kunt zien. De bloedluis verstopt zich overdag en komt pas ‘s avonds in actie. Als je in de avond opnieuw een kijkje neemt in het kippenhok dan valt het op dat je ze overal ziet. 

 

Hoe bestrijd je de bloedluis?

Een bloedluis kan zorgen voor veel problemen. Het is daarom belangrijk dat je de parasiet bestrijdt wanneer je er last van hebt. Het bestrijden van de bloedluis kun je het beste doen met roofmijten. De roofmijt is een natuurlijke vijand van de bloedluis en valt ze aan. Houd er bij het inzetten van de roofmijt wel rekening dat ze actief zijn op maximaal 1m2. Laat daarom op meerdere plekken de roofmijt los. De bloedluis kippen bestrijden duurt niet lang wanneer je de natuurlijke vijand inzet. Als je gebruik maakt van andere methodes dan gaat daar vaak wel veel tijd in zitten. 

 

Geef een antwoord