Hobby shop of echte business

De crisis in de wereld is nog niet ten einde maar veel mensen durven al meer naar de toekomst te kijken en zijn het stilzitten zat. We willen onze dromen weer najagen. Voor sommigen betekent dat dat de wens om een eigen bedrijf te runnen weer op komt. Tijd om daar aandacht en tijd in te steken, hoe kom je bij die droom? Hoe verwezenlijk je die? In deze blog vertel ik je waar je aan kunt denken als je een eigen winkel of iets dergelijks wilt beginnen. Lees je mee?

Maak een plan

Je hebt een plan nodig. Zeker voor de opzet. En eigenlijk ook daarna zodat je een beetje kan peilen of alles goed verloopt. Maar eerst het begin dus. Want wat wil je precies? Wat wil je verkopen? Veel mensen starten een winkeltje vanuit hun eigen passie of hobby. Het kan daar ook bij blijven maar als je er echt werk van wilt maken, zul je er iets meer tijd in moeten steken.

Een eigen zaak of thuisruimte

Dan zal een zolderkamertje en een pagina op een forum niet genoeg zijn. Mensen kopen graag producten bij een bedrijf dat zichzelf goed presenteert en daarnaast zul je met een iets grotere opzet van verkoop, ook meer ruimte nodig hebben. Wellicht wil je een eigen winkeltje openen in de stad of houd je het bij een online business. Ook dan zal je meer ruimte nodig hebben voor de productie en de opslag van materiaal en producten. Er is immers niks zo vervelend voor je klanten als ze iets willen kopen en het constant uitverkocht is. Tenzij dat natuurlijk je strategie is en je alleen producten maakt op bestelling.

Iedereen heeft een website nodig

Een website is voor iedere ondernemer aan te raden. Ben je niet zo handig aangelegd? Geef het dan uit handen en huur iemand in om voor jou een mooie website te bouwen.

Verzend zelf je bestellingen

Veel bedrijven regelen tegenwoordig ook allemaal hun eigen bestellingen. Dat houdt de lijntjes kort en heel overzichtelijk. Heb je kleine producten die je moet verpakken en verzenden, dan kan je dit het beste doen met luchtkussen enveloppen. Deze passen door de brievenbus maar beschermen het pakketje wel zoals stevige grotere verpakkingen doen. Ook als je de bestellingen toch meegeeft aan een bedrijf moet je je wel buigen over het inpak gedeelte. Een groot deel van een succesvolle bezorging hangt hiermee samen dus investeer er tijd en aandacht in, dat zorgt voor blije klanten en dat is het uiteindelijke doel.

Geef een reactie