Hier let je op bij de aanschaf van barkoelkasten

In de horeca heb je te maken met een grote voorraad dranken en snacks. Deze dien je te allen tijde goed te bewaren, zodat je de levensduur ervan kunt verlengen. Een goede koelkast is hierbij wel een vereiste. Als je bijvoorbeeld naar barkoelkasten kijkt, kom je er al snel achter dat er een groot aantal modellen zijn om een keuze uit te maken. Voordat je een aankoop kunt doen, moet je daarom weten welke specificaties belangrijk zijn. Want op welke specificaties dien je precies te letten? En hoe sluit je alles aan op jouw wensen?

De grootte van de barkoelkasten

Een van de belangrijkste zaken om op te letten bij barkoelkasten, is de grootte van het apparaat. De grootte dien je aan te laten sluiten op de producten die je erin wilt plaatsen. Als je slechts een aantal drankjes of snacks in kwijt hoeft, kun je een kleiner model aanschaffen dan wanneer jouw voorraad groter is. Het volume van de koelkast kan een groot verschil opleveren in de producten die jij erin kunt plaatsen. Houd er hierbij wel rekening mee dat je ook moet kijken naar de beschikbare ruimte. Zo hoef je niet het volledige interieur aan te passen, maar pas je jouw nieuwe koelkast aan de omgeving en het doel aan.

De draairichting van de deuren

Ook de deuren zijn een belangrijke factor tijdens de aanschaf van barkoelkasten. De deuren kunnen in twee richtingen open, waardoor je hem aan kunt passen aan de plaats waar de koelkast komt te staan. Vooral bij een minder toegankelijke plaats dien je hier goed op te letten, zodat de draairichting geen ongemakken oplevert. Je kunt ook kiezen voor een model waarbij de deuren omkeerbaar zijn. Deze kun je aanpassen aan de situatie door middel van extra bevestigingssets. Sommige deuren zijn voorzien van beglazing, waardoor je precies kunt zien welke dranken en snacks je nog op voorraad hebt.

Verstelbare rekken voor meer flexibiliteit

Als laatste specificatie kun je kijken naar de verstelbaarheid van de rekken in de barkoelkasten. Dit is een handige functie voor wanneer je meer ruimte wilt creëren voor grotere producten. Het is afhankelijk van de barkoelkast die je aanschaft in hoeverre je de rekken kunt verstellen. Let er daarom op welke producten je regelmatig in een koelkast hebt staan, zodat je de rekken erop aanpast en zo extra mogelijkheden hebt voor de toekomst. Jouw koelkast biedt jou op ieder moment van de dag voldoende gemak en je hebt een oplossing voor alle producten.

Geef een reactie