Dit is wat je zeker moet weten over Avalanche

De kans is groot dat iemand je ooit al voorstelde om te investeren in cryptomunten om zo je zuurverdiende spaarcenten toch iets meer te laten renderen. De kans is ook groot dat je hier niet direct negatief tegenover staat als je nagaat dat wat je spaargeld nu opbrengt, inderdaad zo goed als niets is. Als beginnend investeerder in de cryptowereld is het echter een grote uitdaging om een keuze te maken uit de vele verschillende munten. Een goede voorbereiding is daarin al het halve werk en hier vind je alvast alle informatie die je nodig hebt over Avalanche.

Hoe is Avalanche ontstaan?

De oprichting van Avalanche mogen we op naam schrijven van Ava Labs onder leiding van Emin Gün Sirer. Hoewel het schrijven van het protocol al begon in 2018 waren er verschillende, weliswaar succesvolle, financieringsrondes nodig voor de officiële lancering in 2020. Ambitieus kunnen we Avalanche wel noemen, zoveel is zeker. Het idee achter het project is namelijk de problemen rond centralisatie, rond schaalbaarheid en rond transactiekosten van de bestaande blokchaintechnologie aanpakken en oplossen.

Hoe werkt Avalanche?

Avalanche zet in op drie verschillende blockchains, namelijk de X chain, de P chain en de C chain wat dit project meteen uniek maakt. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat het de decentralisatie bevordert, omdat het de transactiesnelheid per seconde de hoogte in jaagt en omdat het zorgt voor lagere transactiekosten.

Waarom zou je hierin investeren?

Net omdat Avalanche het eerste project was dat erin slaagde om verschillende blockchains te koppelen kan het op veel bijval rekenen. Het is voor iedereen mogelijk om zelf een blockchain te bouwen op basis van Avalanche. Als je niet gelooft dat dit een enorm voordeel is, dan kunnen we je alvast vertellen dat precies dit ervoor zorgt dat het netwerk eindeloos kan uitgebreid worden. Neem er even de Avalanche koers bij, net zoals je doet met bijvoorbeeld de shiba coin koers, en de resultaten die deze digitale munt al behaalde spreken voor zichzelf.

Een uniek project, een uiterst bekwaam team en doelen voor de toekomst doen het altijd goed bij cryptomunten en we kunnen toch wel in alle eerlijkheid zeggen dat dit voor Avalanche het geval is. Niet iedereen brengt een digitale munt op de markt die Bitcoin het nakijken geeft op bijvoorbeeld schaalbaarheid. Na enkele moeilijke maanden op de cryptomarkten breekt ongetwijfeld ook voor deze munt de zon weer door. 

Geef een reactie