De landelijke woonstijl, iets voor jou?

Steeds meer mensen trekken graag naar het platteland omdat daar veel meer ruimte is. Al is de ruimte niet alleen wat de mens trekt. Ook de inrichting zorgt voor een echte landelijke sfeer en daarom wordt deze woonstijl ook niet voor niets een landelijke woonstijl genoemd. Kan jij helaas niet naar het platteland verhuizen maar wil je wel graag de looks en feels in huis halen? Dan is een landelijke woonstijl misschien wel iets voor jou. In dit blog vertellen we je graag hoe je deze in je huis toepast.

Tegels en hout

De muren en vloeren zijn eigenlijk de basis van je hele inrichting en bij een landelijke woonstijl zien we dan voornamelijk tegels en hout terug komt. Van tegels op de muur tot houten vloeren of juist hout op de muur en tegels op de vloer. Het kan allemaal. Tegels zijn bijvoorbeeld erg makkelijk schoon te houden en daardoor perfect voor de keuken of voor de hal. Bang dat je koude voeten krijgt in de winter? Nergens voor nodig! Tegels zijn namelijk de perfecte vloersoort voor vloerverwarming waardoor je noemt meer last hebt van koude voeten. Vloerverwarming is sowieso een hele fijn manier van je huis verwarmen doordat de warmte altijd omhoog gaat. De ruimte wordt hierdoor sneller verwarmt en de warmte wordt ook nog eens beter verdeeld. Toch liever een houten vloer? Dan is een visgraat vloer het perfecte voorbeeld van een houten vloer met die past bij een landelijke woonstijl. Als je op zoek bent naar houten vloeren in Amsterdam en omstreken, neem dan eens een kijkje op laminaat-en-parket.nl.

Natuurlijke kleuren

Uiteraard zijn tegels en houten niet het enige waar je mee werkt. Ook kleuren zijn ontzettend belangrijk bij een landelijke woonstijl. Voor welke kleuren je dan kies? Alles wat een natuurlijke tint heeft is eigenlijk goed. Van grijs tot blauw en van beige tot bruin, al deze kleuren passen binnen deze stijl als ze maar zacht zijn. Wil je liever blauw of roze? Ook dat kan mits het pasteltinten zijn. Wanneer je naar harde tinten gaat zal je al snel naar de meer moderne woonstijl gaan. Ook niks mis mee uiteraard maar niet wat je wilt als je echt voor de landelijke touch wilt gaan.

Meubels

Meubels die passen bij een landelijke woonstijl hebben uiteraard een natuurlijke kleur en zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals een bank met een houten onderstel. Ook bekleding dat een beetje een stugge structuur heeft is perfect hierbij als hoeft het niet alleen maar stug te zijn. Denk ook eens aan zachtjes kleedjes om het geheel wat zachter te maken. Zo breng je ook het stukje comfort naar binnen.

Geef een antwoord