Vlaggenmast en vlaggen

Wat heb je aan een vlag zonder vlaggenmasten? Helemaal niets. Als jij jouw bedrijfsvlag of de nationale driekleur wilt laten wapperen, dan koop je een passend vlaggenmast. Wat betreft de vlaggenmast heb je in elk geval altijd behoorlijk wat te kiezen. Het gaat dan met name om het gebruikte materiaal en de lengte van de vlaggenmast. 

Kies je voor een vlaggenmast van polyester of van aluminium?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte vlaggenmast, dan kun je kiezen voor een mast van polyester. Je koopt dan een kwalitatief uitstekende mast die zeer betrouwbaar is. Een vlaggenmast van polyester kun je gerust oersterk noemen. DIt heeft vaak te maken met een conische vorm. Kies je voor een polyester vlaggenmast , dan kies je voor een onderhoudsvrije mast. Bij de vlaggenmast wordt doorgaans standaard een kantelanker geleverd, een soort van grondbevestiging. De polyester vlaggenmast is volledig gepigmenteerd. Is er sprake van krasjes op de mast, dan zijn die amper waarneembaar en dat is wel zo goed om te weten.

Op een gepoedercoate mast zie je wel alle krasjes, hoe klein dan ook

Een goed alternatief voor polyester is aluminium. Je kunt deze vlaggenmast kopen in cilindrische en conische uitvoering. De conische geldt als de sterkste van deze twee. Op deze uitvoering krijg je dan ook langer zogenaamde breuk garantie  Een aluminium vlaggenmast kan in alle kleuren gepoedercoat worden. Dat betekent echter wel dat je alle krasjes kunt zien als de originele kleur dus zichtbaar wordt. Wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een vlaggenmast en vlaggen

De lengte van de mast bij een woning of een bedrijfspand

Dan nog over de lengte van de vlaggenmast. Uiteraard kies je precies die lengte die past bij jouw woning of jouw bedrijfspand. Houd rekening met de nok van de woning.  Vaak geldt tussen de dakgoot en de nok van de woning als de perfecte hoogte. Voor een bedrijfspand ligt dat echter weer anders. Heb je een huis met een hoogte van zeven meter, dan kun je prima uit de voeten met een vlaggenmast van zes meter. Is je huis een meter hoger, dan kies je ook een vlaggenmast die een meter langer is. Voor een bedrijfspand ligt dit weer anders. Is jouw bedrijfspand zeven meter hoog, dan kies je voor een  vlaggenmast van acht meter. Is het pand tien meter in de hoogte, dan schaf je een vlaggenmast aan van elf meter.  Kom je er niet uit? Schakel altijd een specialist in. 

Geef een reactie