FORGOT YOUR DETAILS?

Bezienswaardigheden

Amsterdam – internationale congresstad

In Amsterdam worden elk jaar tientallen congressen georganiseerd. Het is dan ook een internationale congresstad. Amsterdam biedt genoeg plaats voor de congresbezoekers. Deze stad beschikt over talloze luxe en comfortabele hotels.

Volgens veel bezoekers is Amsterdam een van de beste congressteden van Europa. Dit komt vooral dankzij de uitstekende service die deze stad verleent. Hierbij kan je denken aan vriendelijkheid, luxe hotelkamers, sfeervolle restaurants, een bruisend uitgaansleven, voldoende activiteiten en bezienswaardigheden. Bovendien is Amsterdam een multiculturele en open stad. Zo wordt hier overal uitstekend Engels gesproken. Daarnaast liggen congreslocaties, zoals de RAI en de Beurs van Berlage op een bereikbare afstand van het centrum.

Kijk na het congres eens rond in Amsterdam
Na het bezoeken van een congres is het de moeite waard om eens rond te kijken in Amsterdam. Deze bruisende, multiculturele stad heeft je namelijk heel veel te bieden. Wij zetten op www.bestofamsterdam.com de beste bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

Bezienswaardigheden
Als je na het congres nog iets wilt gaan doen dan leent Amsterdam zich daar uitstekend voor. Je kunt hier tientallen bezienswaardigheden bezoeken. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de Dam, fotografeer de Magere Brug, kom tot rust in het Vondelpark, ga terug in de tijd in de Zaanse Schans of bewonder  ‘de Nachtwacht’ in het Rijksmuseum.

De Dam
Op de Dam vind je een aantal monumenten die je echt even moet zien, zoals het monument op de Dam. Met deze 22 meter hoge zuil worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Aan de westzijde van het plein vind je het Paleis op de Dam. Een bijzonder bouwwerk dat eerst dienst deed als stadhuis. Sinds 1808 wordt het gebruikt voor koninklijke aangelegenheden.

De Magere Brug
De Magere Brug is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Amsterdam. De brug is in 1670 gebouwd in opdracht van de zusters Mager. Zij woonden elk aan een kant van de Amstel en wilden niet meer in een bootje stappen om elkaar te bezoeken. ’s Avonds is de brug prachtig verlicht.

Het Vondelpark
Als je wilt bijkomen van het congres dan is het een aanrader om naar het Vondelpark te gaan. Dit is een absolute must see. Hier ontmoeten de Amsterdammers elkaar. In dit park kom je heerlijk tot ontspanning en ontsnap je even aan de drukte van de stad. Je vindt hier diverse gezellige cafés en sfeervolle restaurantjes.

De Zaanse Schans
Ontsnap na het congres even aan de drukte in de stad en duik terug in de tijd. Al wandelend door de Zaanse Schans krijgt je een beeld van het leven in Nederland rond 1750. De Zaanse Schans ligt net buiten Amsterdam, in de buurt van Zaandam. Je komt hier alles te weten over de geschiedenis, de oude ambachten en de windmolens.

De Beurs van Berlage
De Beurs van Berlage is een prachtig rijksmonument. Het ligt op het Beursplein en het Damrak. Het pand is tussen 1856 en 1934 gebouwd en is ontworpen door de architect Hendrik Petrus Berlage. Naast congressen worden er in dit gebouw ook exposities georganiseerd. Verder oefent hier het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Het Rijksmuseum
Als je een congres bezoekt in Amsterdam en nog tijd over hebt dan is het Rijksmuseum een absolute must see. Dit museum mag je echt niet missen tijdens je bezoek aan Amsterdam. Het is het grootste museum van Nederland. Er zijn hier zo’n 200 zalen die gevuld zijn met meer dan 1 miljoen voorwerpen. De meesten komen uit collecties van meesters uit de zeventiende eeuw. Verder kun je er ook prachtige Italiaanse en Aziatische werken bewonderen. Het pronkstuk ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt mag je zeker niet overslaan.

Ontdek wat deze congresstad je nog meer te bieden heeft
Naast deze vijf bezienswaardigheden heeft Amsterdam je nog veel meer te bieden. Zo kun je er niet alleen een bezoekje brengen aan de toeristische trekpleisters, maar ook het bruisende uitgaansleven ontdekken, goed shoppen en lekker eten. Neem vooral eens een kijkje op the best of Amsterdam voor meer informatie. Op deze website vind je meer informatie over de beste hotels, bezienswaardigheden en activiteiten die Amsterdam je te bieden heeft.

TOP